Skip to main content
Icon_for_Cold_and_Fever

Răceală și febră

În special în timpul iernii și al primăverii, mulți oameni au secreții nazale sau nasul înfundat.În plus, o durere în gât, tusea și slăbiciunea pot interfera cu activitățile zilnice. Este o răceală sau o gripă? Chiar dacă răceala și gripa au simptome similare, în ceea ce privește gravitatea, sunt lucruri total diferite.

Care este diferența dintre răceală și gripă?

În ambele boli pot apărea următoarele simptome:

 • Tuse
 • Durere în gât
 • Secreții nazale sau nas înfundat
 • Dureri musculare sau articulare
 • Cefalee
 • Febră

Spre deosebire de răceală , simptomele gripei apar foarte brusc. În plus, o persoană cu gripă se simte epuizată și foarte obosită. Cel mai adesea, are o temperatură ridicată și o tuse seacă, din piept.

Evoluția unei gripe poate fi mult mai gravă. Când apare și o febră foarte mare, poate pune viața în pericol copiilor și vârstnicilor!

Ce este febra?

În timpul zilei, temperatura normală a corpului uman poate varia între 35,5 °C și 37,4 °C. Când microorganismele intră în organism, sistemul imunitar produce substanțe care luptă cu aceste organisme și care, la rândul lor, cauzează temperaturi mai ridicate ale corpului. Din cauza temperaturii ridicate, persoana are frisoane, se simte slăbită și tremură. În plus, febra poate fi însoțită de dureri musculare și articulare. Temperaturile ridicate, de peste 38 °C, sunt definite ca și febră. Este o reacție naturală a organismului pentru a combate virusurile, bacteriile și alte microorganisme și pentru a proteja organismul.

Cum se poate reduce o temperatură ridicată?

Se recomandă punerea unei comprese reci pe frunte și consumul de lichide din abundență. Dacă temperatura este mai mare de 39 °C, medicația împotriva febrei (medicația antipiretică) este necesară pentru a evita posibilele efecte nocive ale temperaturii ridicate. Febra puternică poate afecta organismul prin convulsii și deshidratare. În unele cazuri, la persoanele cu un sistem imunitar slab, febra poate pune viața în pericol și poate provoca chiar comă și leziuni cerebrale.

Există numeroase medicamente cu diferite substanțe active pentru tratamentul febrei. Substanța activă din MIG® 400, ibuprofenul, s-a dovedit foarte eficientă în reducerea febrei. Ibuprofenul prezintă un debut rapid al acțiunii în 15 minute și o durată mai lungă de reducere a febrei decât paracetamolul. Compoziția specială a comprimatului filmat MIG® 400 face posibil debutul acțiunii în 10 minute. În plus, ibuprofenul este în general bine tolerat și reduce rapid durerile musculare și articulare asociate.

Dureri de cap

Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente dureri. Cele mai frecvente tipuri de durere de cap sunt cele de tensiune și migrenele.

Aflați mai mult

Dureri musculare și articulare

Luxațiile, entorsele și fracturile pot cauza dureri musculare și articulare. Durerile articulare cronice pot apărea din cauza inflamației.

Aflați mai mult

Crampe menstruale

Durerea ușoară în timpul menstruației este normală. Cu toate acestea, crampele dureroase, numite și dismenoree, sunt cauzate de contracțiile uterului.

Aflați mai mult

MIG® 400

Analgezic, antiinflamator si antipiretic

 • începe să acționeze în 10 minute
 • acționează până la 5 ore
 • prezintă tolerabilitate ridicată
Aflați mai mult

MIG® 400

Analgezic, antiinflamator si antipiretic

 • începe să acționeze în 10 minute
 • acționează până la 5 ore
 • prezintă tolerabilitate ridicată
Aflați mai mult

Intrebari frecvente

Întrebările dvs. frecvente despre utilizarea MIG 400® și ibuprofen

Citiți mai mult

Formulă cu debut rapid de acțiune

Formula galenică specifică a MIG 400® permite acțiunea rapidă a ibuprofenului

Citiți mai mult